İşçi Güvenliği ve Sağlığı için Alınması Gereken Önlemler

İşçi Güvenliği ve Sağlığı için Alınması Gereken Önlemler – TRT ARŞİVİ

https://isguvenligi.com/isci-guvenligi-ve-sagligi-icin-alinmasi-gereken-onlemler/

Sedat AKMAN (İzmir Tabipler Odası Bşk.) ve Ahmet ÇELİKKOL (Doktor) 1975 yılında işçi güvenliği ve sağlığı için alınması gereken önlemler başlıklı TRT haberi ile bizlere ülkemizdeki iş sağlığı ve güvenliği sürecine geçmişteki bakış açısı ile ilgili bilgi veriyor.

YIL: 1975


Sedat AKMAN (İzmir Tabipler Odası Bşk.): Yurdumuzda İşçi sağlığı bakımından gerekli tedbirlere hemen hemen hiç ehemmiyet verilmemektedir. 50’den fazla işçi çalıştıran işyerlerinde işin özelliğine, işçi sayısına göre yeter miktarda doktor bulundurulması gerekmektedir. İzmir’deki 130 işyerinin hemen hemen %90 ında doktor bulunmadığını tespit etmiş bulunuyoruz. Ege Üniversitesi Psikiyatri Kliniği ile odamız müşterek bir çalışma yaptı ve orada işçilerin %50 sinin ruh hastalığı bulunduğu ve bunun %20’sinin hemen tedavi edilmesi gerektiğini tespit etmiş bulunuyoruz.



Ahmet ÇELİKKOL (Doktor): Ülkemiz yeni endüstrileşen bir ülke olduğuna göre endüstride çalışan işçilerimiz köylerden gelerek bu işi yürütmeye çalışmaktadır. Kırsal bölgeden gelen yurttaşlarımız ruh sağlıklarında önemli dalgalanmalar içine girebilmektedir. İşyeri içindeki kişiler arası ilişkilerin iyi yürümemesi, sevk ve idare de aksamalar, kaza tehlikesi korkusu gibi nedenler çalışanları ruh sağlığını etkilemekte ve ruhsal bozukluklar ortaya çıkabilmektedir.



Sedat AKMAN (İzmir Tabipler Odası Bşk.): Bu durumda işçi sağlığı bakımından işyerlerinde doktor bulundurulması çok ehemmiyet kazanmış vaziyettedir. Bu yasa gereklerinin yerine getirilmesi için bütün kuvvetimizle çalışmaktayız ve çalışacağız.



Peki 1975 yılından 2021 yılına kadar geçen bu süreçte iş sağlığı ve güvenliği açısından nasıl bir gelişme oldu?

Siz değerli okurlarımızın yorumlarını merakla bekliyoruz.



KAYNAK:
 
Üst