İş Ayakkabısının Kullanımı ve Bakımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

isguvenligi

Yeni Üye
Yönetici
Admin
Moderator
Uzman (A)
İş ayakkabısı nın parmak ucu mesafesi geniş olmalıdır. (Öneri, ayak parmakları önden yaklaşık 12,5 mm olabilir.) İş ayakkabısı nın kullanım sonucu esnemesi beklenmemelidir. Uygun iş ayakkabısı tercih edilmelidir.

İş ayakkabısı temininde yazlık, kışlık vb. çorap türüne dikkat edilmelidir.

Ekstra çorap vb. bir malzeme ile kullanım olacaksa temin sürecinde bu ürünlerin oluşturabilecekleri göz önünde bulundurulmalıdır.

İş yerinde kullanılacak iş ayakkabısı nın temininde işi yaparken kullanılan destekler veya çoraplar ile denenilmelidir.

Kullanılacak olan destek, çorap vb. ürünlerin koruyuculuk özelliklerini etkileyip etkilemediği hakkında üretici firma ile görüşülmelidir.

İş ayakkabısı bağcıklı olması durumunda topuk ve ayak bileği çevresine sıkıca oturmalıdır.

Çizmeler tamamen bağlanmalıdır. Yüksek kesimli iş ayakkabısı ayak bileği yaralanmasına karşı koruyucudur.

İş ayakkabısının su vb. sıvılara karşı koruyucu olması için koruyucu bir kaplama kullanılmalıdır.

İş ayakkabısı (Tabanlar, deri, burun vb.) belirli aralıklarla hasar (tabanda çatlak, deride kırılma, burunda açıklık vb.) olup olmadığını üzerine kontrol edilmelidir.

Hasar görmüş iş ayakkabısı üretici firmanın uygun görmesi durumunda onarılmalıdır. Üretici firma ile görüşülmeden yapılan onarmalar iş ayakkabısının standartının bozulmasına sebep olabilir.

Özellikle elektrik ile çalışılan işlerde kullanılan iş ayakkabısı nın elektirik direnci, ıslak koşullar ve aşınma ile önemli derecede azalır.

Darbeye maruz kalmayan iş ayakkabısı gözle görülür hasar olmayabilir. Fakat belirtilen periyotlarda iş ayakkabısı değiştirilmelidir.
 
Üst