Görüntü İşleme Teknolojisi ile İSG İhlallerinin Belirlenmesi

SEG SOHBETLERİ’NDE “GÖRÜNTÜ İŞLEME TEKNOLOJİSİ İLE İSG İHLALLERİNİN BELİRLENMESİ” KONUŞULDU

Görüntü İşleme Teknolojisi ile İSG İhlallerinin Belirlenmesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim ve Araştırma Derneği ve Sağlık Emniyet Güvenlik ekibi ortaklığı ile düzenlenen Sağlık Emniyet Güvenlik Sohbetleri’ ne “Görüntü İşleme Teknolojisi ile İSG İhlallerinin Belirlenmesi” konusuyla devam edildi. Etkinliğin konuğu Aslı Cansu ELİTAŞ oldu.

“Güvensiz eylemlerden kaynaklı riskler,
görüntü işleme teknolojileri ile en aza
indiriliyor.”
Elitaş, iş sağlığı ve güvenliği ihlallerinin görüntü işleme teknolojisi ile belirlendiğini ifade ederek temel olarak güvensiz eylemlere odaklanıldığını vurguladı. Güvensiz eylemlerden kaynaklı risklerin, derin öğrenme tabanlı yapay zekâ teknolojisi ile video analizi yapılarak belirlendiğini ve uyarı mekanizmasının oluşması adına çalışma yapıldığını ifade etti. Çalışma alanında yaşanan ihlallerin kameralar vasıtasıyla belirlenerek çevrimiçi platform üzerinde alarmlar oluşturduğunu belirtti. Elitaş, oluşturulan alarmların ilgili kişilere bilgilendirme maili olarak gittiğinin ve gerekli aksiyonların alındığının altını çizdi.

Elitaş; anlık müdahale ile hızlı geri bildirim sağlanması, hata payının azaltılması, birden fazla vakanın aynı anda tespit edilmesi gibi faktörlerin sistemin avantajları olduğunu belirtti. Sistemin dezavantajlarını ise, kameranın konumu ve kamera uzaklıklığı olarak sıraladı. Etkinlik, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ile son buldu.

Ömer Çelik – Sena Şülekoğlu



GÖRÜNTÜ İŞLEME TEKNOLOJİSİ İLE İSG İHLALLERİNİN BELİRLENMESİ

Görüntü İşleme Teknolojisi ile İSG İhlallerinin Belirlenmesi


SEG BÜLTENİ SAYI 6

 
Üst