Sinop Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği

SİNOP ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

Merhabalar, ben Tuğba TAŞKIN.
Sinop Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İş Sağlığı ve Güvenliği 1. Sınıf öğrencisiyim.
Sinop Üniversitesi, 29 Mayıs 2007 yılında doğası, yeşili, eşsiz tabiatı ile Türkiye’nin doğal, tarihi ve kültürel varlıkları ile Mutlu şehir olarak bilinen ve Karadeniz’in en parlak yıldızı olan Sinop ilinde kurulmuştur. 1 Enstitü, 10 Fakülte, 3 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokul ve 13 Araştırma merkezi ile akademik birimlerinde yaklaşık 12 bin öğrencisine eğitim – öğretim sağlamaktadır.

Sinop Üniversitesi Rektörlüğünün, Sağlık Bilimleri Fakültesi yapısında bölümlerin açılması konusundaki teklifi 9 Nisan 2014 tarihinde Yükseköğretim Kurulu toplantısında incelenerek 2547 sayılı kanun uyarınca İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü açılmış ve programa öğrenci alımları ilk defa 2016 – 2017 yıllarında Eğitim – Öğretime başlamıştır. İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü, işçilerin çalışma hayatlarında başlarına gelebilecek iş kazaları ve bununla birlikte meslek hastalıkları ile birlikte güncel olarak ve bilgi ışığında özel sektörlere ya da kamu sektörlerine, uzman personel yetiştirmek üzere kurulmuştur. Aynı zamanda İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yasal mevzuatları takip eden, yorumlayan ve mesleki olarak uygun ya da uygun olmayan kurallara uyum sağlayabilen, iş güvenliğinde her türlü tedbiri alabilecek yeterliliğe sahip bireyler yetiştirmeyi sağlamaktır.

İş Sağlığı ve Güvenliği programında; “ İş Sağlığı Ve Güvenliğine Giriş, Temel Kimya, Temel Biyoloji, Temel İlkyardım, Tıbbı Terminoloji, Temel Anatomi, Temel Fizyoloji, Temel Toksikoloji, Temel Epidemiyoloji, Biyokimya, İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı, Meslek Hastalıkları, Çevre Sağlığı Ve Güvenliği, Acil Durum Ve Afet Yönetimi, Yapı İşlerinde İş Sağlığı Ve Güvenliği, Temel Hukuk, İş Psikolojisi, Kimyasallar Ve Tehlikeleri, Çalışma Hayatında Etik, Risk Yönetimi, İş Kazaları Ve Güvenlik – I, Çalışanların Beslenmesi Ve Besin Senitasyonu, Biyomekanik, Ergonomi, İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemleri, Çalışma Ortamında Fiziksel Etkenler, İş Kazaları Ve Güvenlik – II, Biyoistatistik, Kendini Tanıma Ve İletişim Yöntemleri, Maden İşlerinde İş Sağlığı Ve Güvenliği, Uyarı Levha Ve İşaretleri Tasarımı, Çalışma Ortamında Kimyasal Etkenler, Çalışma Ortamında Biyolojik Etkenler, Araştırma Yöntemleri, Çalışanlarda Egzersiz Eğitimi, Kişisel Koruyucu Ekipmanlar, İşletmelerde Yönetim Ve Organizasyon, Sağlık Kurumlarında İş Güvenliği, Elektrik Tehlikeleri Ve İş Güvenliği, İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatında Avrupa Birliği Standartları, Güvenlik Denetleme Ve Kontrol Sistemleri” 4 sene boyunca alınan zorunlu dersler olup bu dersler ile birlikte “4. Ve 6. Yarıyıllarda yaz stajları” yapılmaktadır.

Kaynak:
www.sinop.edu.tr



Sinop Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği


SEG BÜLTENİ SAYI 8

 
Üst