Yağ Kullanımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

isguvenligi

Yeni Üye
Yönetici
Admin
Moderator
Uzman (A)
Birçok mutfakta et, kümes hayvanları ve sebzeleri pişirirken yağ kullanır. Yaralanmayı önlemek için:

  • Yanıklara neden olabilecek sıçramayı önlemek için yağı yavaşça ısıtın.
  • Yemeğinizi tencereye veya tavaya koyarken, yağın sıçramaması için yavaşça yapın.
  • Yanmayı önlemek için ocakta veya fırında bulunan yiyecekleri izleyin. Yanık koku alırsanız, ateşi kapatın ve yangın çıkması ihtimaline karşı yiyeceği kontrol etmeden önce birkaç dakika bekleyin.
  • Tencerenizi veya tavanızı temizlemeden önce tamamen soğumasını bekleyin ve ellerinizin yanmaması için tencere tutacağı kullanmayı unutmayın.
  • Fritöz kullanırken, her zaman odadan çıkmadan dikkatli olun, çalıştırırken ellerinizin kuru olmasına dikkat edin, açıkken cihazın etrafında, üzerinde veya yakınında hiçbir şey bırakmayın. Şok, yaralanma ve makine hasarını önlemek için temizlemeye hazır olduğunuzda fritözün elektrikli parçalarını asla yıkamayın. (Gıda Güvenliği)
 
Üst